Yourapartments

Bangkok: Boeddhistische tempels en nachtmarkten

block
Afbeelding doorVasenkaPhotography

Bangkok, de bruisende hoofdstad van Thailand, staat bekend om zijn prachtige boeddhistische tempels en levendige nachtmarkten. Toeristen van over de hele wereld worden aangetrokken door de unieke mix van spiritualiteit en bedrijvigheid die deze stad te bieden heeft.

Boeddhistische tempels

Als je in Bangkok bent, mag je zeker niet missen om een aantal van de beroemde boeddhistische tempels te bezoeken. Eén van de meest indrukwekkende tempels is de Wat Phra Kaew, gelegen in het Grand Palace complex. Hier vind je de Smaragdgroene Boeddha, een heilige afbeelding die veel pelgrims trekt. Andere prachtige tempels zijn Wat Arun, Wat Saket en Wat Pho, met zijn gigantische liggende Boeddha.

Nachtmarkten

Na een dagje tempels bezoeken, is het heerlijk om 's avonds de bruisende nachtmarkten van Bangkok te verkennen. Hier vind je een overvloed aan kraampjes met heerlijk streetfood, handgemaakte souvenirs, kleding en nog veel meer. De bekendste nachtmarkten zijn de Chatuchak Weekend Market, de Asiatique the Riverfront en de Ratchada Night Market.

Kortom, Bangkok is een stad die je moet ervaren. Van de serene sfeer in de tempels tot de chaotische drukte op de markten, deze stad zal je zeker betoveren met zijn contrasten.